5 hlavních trendů interiérového designu v roce 2022

5 hlavních trendů interiérového designu v roce 2022
zdroj: Pixabay

Interiérové trendy roku 2022 se vrací k pohodlí a přirozenosti. V hlavních rolích uvítáme přírodní materiály i tvary, pokojové rostliny a udržitelnost. Užijme si návrat k přírodě ve velkém stylu a otevřeme okna vzdušnosti a naturálním barvám. Jaké konkrétní trendy interiérového designu vládnou v roce 2022?

Organické tvary
Interiéry obecně jsou v roce 2022 inspirovány přírodou. Měkké a naturální tvary u nás doma vytvoří pohodu a klid. Zdobné prvky plné života pak můžeme najít například na konvičkách, rámech zrcadel nebo u točitého schodiště a vyřezávaného zábradlí. Ornamentální koberce, barevné obrazy – zkrátka povoleno je vše, co má svůj základ v přirozenosti.

Cottagecore
Cottagecore je styl, který čerpá inspiraci z venkova a chalupaření. Využívá vzhledu venkovských chalup a jeho kouzlo tkví v detailech. K prvkům, které tento směr vystihují, patří veškeré zdobné fragmenty pocházející z přírody. Květinové vzory, kamínky nebo struktura dřeva. Záměrem venkovské zdobnosti je přivést k nám domů útulnost a pohodu.

Flóra
Květiny jsou stálicí mezi interiérovými trendy. Každý domov potřebuje tohle zelené osvěžení, které rozzáří a popřípadě i provoní obytný prostor. Květiny jsou hitem nejen v té živoucí podobě, ale i jako ilustrativní motiv. Květované hrnečky, závěsy, tapety nebo přehoz na gauč. Cokoli lze ozdobit květinovým potiskem, směle do toho.

Barevné kuchyně
V posledních letech jsme dávali přednost neutrálním barvám a většina skříněk nebo spotřebičů musela ladit. Nyní probíhá „revoluce“ a do kuchyně vstupují jemné barvy a přírodní tóny. Velkým hitem se stává zelená barva, ale ne brčálová a jinak křiklavá, ale ta klidná, radostná a se strukturou. Optimistické kombinace lze vytvořit i pomocí barevných spotřebičů (nejlépe každý v jiném tónu).

Udržitelnost
Udržitelnost je dlouhodobým hitem. Recyklované a recyklovatelné materiály, méně odpadu, kompostování nebo odpovědná výroba nábytku a doplňků jsou stále žhavým tématem. Při vytváření domácí atmosféry můžeme zrecyklovat staré předměty a třeba je přetřít nebo jinak upravit. Nepotřebujeme mít kolem sebe zbytečně velké množství předmětů, stačí pár potřebných a pár krásných, které nám dělají radost.

Doba, kdy jsme potřebovali žít v přepychu a blahobytu, pomalu, ale jistě končí. Stačí se obklopit pár věcmi, které jsou kvalitně vyrobené, a užívat si domácí pohodu ve vzdušném prostoru. V neposlední řadě je také dobré si pojistit nemovitost, abychom mohli rychle vyřešit nějaké případné nemilé překvapení.

fotografie: Pixabay.com

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!