Když za vás plánuje architekt, získáte bydlení nejen v Brně, kde je život ráj

Když za vás plánuje architekt, získáte bydlení nejen v Brně, kde je život ráj
zdroj: Pexels.com

Kdo šetří má za tři, mnou si ruce někteří investoři, když škrtají výdaje za služby architekta. Brno nebo jiné město je pak svědkem další budovatelské pohromy. Pokud se vrhnete na stavbu domu nebo rekonstrukci bytu bez jasné představy a návrhů, čeká vás nejedno zklamání. Kromě toho vám nejspíš stoupnou i výdaje, jak budete za pochodu řešit technické problémy na stavbě. Podívejte se na výhody, které přináší spolupráce s architektem.

Díky 3D studii od architekta spatříte vaši domácnost v Brně dřív, než bude hotová
Jste-li majiteli stavební parcely nebo jste zdědili byt, určitě hýříte nejrůznějšími nápady, jak by se tam mohlo časem skvěle bydlet. Zamyslete se ale, jestli je vaše představivost a schopnost dohlédnout veškeré důsledky technických řešení skutečně tak vyvinutá, abyste rezignovali na servis, který vám poskytne architekt Brno.

Představte si variantu, kdy se vám věnuje odborník, který vám ukáže interiér renovovaného obydlí ještě předtím, než nastoupí řemeslníci. Díky 3D obrázkům si v klidu prohlédnete všechny pokoje a budete moci včas upravit vše, co se vám nelíbí. Není nic snazšího než v počítači změnit barvu výmalby. V reálném světě tato práce zabere několik dní. A právě proto je výhodné najmout si architekta, který vám pomůže předem naplánovat transformaci staršího bytu či domu na moderní bydlení. Vyhnete se tak polovičatým opatřením, když si včas vydefinujete, jak a čím se bude topit, svítit a případně větrat. Technická způsobilost domácnosti je přece životně důležitá pro každého jejího obyvatele.

Byrokraty nechť udolá architekt. V Brně pro vás zkrotí i “hladové” stavební firmy
Jakmile držíte v ruce plán vaší dosud neexistující domácnosti, přichází na řadu fáze realizace. K tomu budete potřebovat schopného projektanta, aby vypracoval nezbytné řezy a půdorysy. Další možností je svěřit i tuto činnost vašemu architektovi, který za vás následně vyběhá i veškerá stavební povolení. Někdy se musí nejen na území Brna vyrozumět ještě další úřední instituce, tak proč to nenechat na profesionálovi.

Dnes je cool a in hovořit o čemkoliv jako o projektu. Uchopte proto stavbu vaší vlastní rezidence jako ten nejdůležitější projekt ze všech a investujte do služeb architekta, ať vás celým procesem bezpečně provede. Brno má dostatek těchto expertů, kteří vám poskytnou:

  • pomocnou ruku při výběru pozemku, bytu či domu,
  • konzultaci budoucí stavby,
  • podklady na průzkum parcely či nemovitosti,
  • počáteční návrh nebo též plán ve formě 3D vizualizace,
  • vypracování projektu pro úřední povolení,
  • revizi rozpočtu stavební firmy
  • a stavební dozor.

Jak a kde vybrat správného architekta
Ať už žijete v Brně nebo v jiném koutu republiky, neváhejte oslovit přátele, známé nebo kolegy v práci, kteří už stavěli před vámi. Mohou vám doporučit svého architekta, pokud s ním byli spokojeni. Nebo vás naopak varují před nespolehlivým člověkem.

Také si můžete projít seznam všech autorizovaných expertů, který je vám k dispozici na portálu České komory architektů. Tam si podle kraje zvolte například Brno a vyjede vám soupis místních odborníků. Není totiž rozumné najímat si architekty zdaleka. Jejich dopravní výdaje by vám jen zvyšovaly celkové náklady na realizaci bydlení.

Tím bychom uzavřeli výčet hlavních výhod, které vám přinese spolupráce s architektem. Zkrátka nepodceňujte přípravu na stavbu nebo na celkovou rekonstrukci. Pouze naivní investoři si namlouvají, že se rozvody, topení nebo odpady vyřeší v průběhu jejich budování samy od sebe. Nevyřeší. Proto si naplánujte vaši domácnost dříve, než se začnou hloubit základy. Tím si zajistíte spokojené žití nejen v Brně zvlášť, pokud si berete hypotéku.

Fotografie: Pexels.com

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!