Jak ušetřit na koupelně a nepřijít o své pohodlí?

Jak ušetřit na koupelně a nepřijít o své pohodlí?

Koupelna je jedním z míst, které v domácnosti musíme věnovat pozornost. Základem úspěchu je zvolit kvalitní vybavení, které nám umožní, abychom se cítili opravdu doma a mohli si užívat příjemného komfortu. Jak však dosáhnout maximálního pohodlí a nezruinovat přitom svůj rozpočet? Vsaďte na vyvážené sprchové sety.

Proč je sprchový set dobrá volba?
Sprchový set je vyváženou souhrou ruční a hlavové sprchy, které ovládáte pomocí sprchové baterie. Součástí soupravy bývá i hadice k ruční sprše, sprchová tyč s pojízdným držákem a v případě podomítkových variant také podomítkové instalační těleso. Ve zjednodušené verzi se může jednat „jen“ o spojení ruční sprchy (+ sprchová hadice, držák či sprchová tyč) a sprchové baterie pro jeden spotřebič.  Hlavní výhodou sprchového setu je vzájemná estetická i funkční kompatibilita. Máte tedy šanci dosáhnout maximálního výkonu při minimalizovaných nákladech. Úspora je i časová, odpadá totiž dlouhé vyhledávání vhodných spotřebičů.

Kouzlo mnoha proudů
Sprchování má nejen očistnou funkci, ale díky možnosti výběru mezi různými druhy proudu může poskytnout i relaxační uvolnění nebo naopak aktivní probuzení. Intenzivní proudy vám důkladně promasírují zatuhlé či namožené svaly, podpoří krevní oběh nebo zaktivují potřebné nervové spoje. Jemné proudy se soustředí na citlivou hloubkovou masáž a celkové uvolnění. Kombinované proudy slouží k efektivní očistě, mezi kterou patří i snadné vymytí šamponu z vlasů. Abyste si proudy náležitě vychutnali, je třeba při výběru sprchy či sprchového setu přihlédnout i k tomu, jakým způsobem mezi nimi přepínáte. U některých sprchových setů můžete proudy dokonce ovládat prostřednictvím sprchové baterie.

Sprchové baterie s intuitivním ovládáním
Srdcem sprchového setu jsou sprchové baterie. Můžete vybírat mezi kohoutkovými, pákovými či termostatickými. Nejzajímavější variantou jsou termostatické sprchové baterie, které nabízí bezpečné intuitivní ovládání. Požadovanou teplotu nastavíte pomocí otočné rukojeti/knoflíku, teplotu a intenzitu proudu vody pak ovládáte pomocí druhé rukojeti/knoflíku. Vyšší bezpečnost termostatických baterií zaručuje bezpečnostní pojistka, kterou je třeba „manuálně“ uvolnit při nastavování teplot nad určitou hodnotu (obvykle nad 38 °C). Existují i tlačítkové varianty termostatické sprchové baterie, kdy některé nabízí spuštění obou spotřebičů naráz.

Co ještě vyžadovat od sprchové baterie?
Moderní sprchové baterie toho nabízí mnohem víc. Obvykle zaujmou zajímavým vizuálním zpracováním, ale také ergonomickou promyšleností a zejména spolehlivostí. Řada z nich je vybavena technologií proti opaření, jež spočívá v tom, že povrchy nikdy nejsou příliš horké. Řada sprchových baterií je ošetřena speciální povrchovou úpravou, jež zvyšuje její chemickou i mechanickou odolnost a zároveň znesnadňuje usazování nečistot, zasychání vody a tvorbu vodního kamene či množení bakterií. Jestliže zvolíte pákovou variantu sprchové baterie, ujistěte se, že je vybavena keramickou kartuší. Jedině tak máte šanci na hladké a citlivé ovládání.

autor: Sanitino

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!