7 způsobů, jak pomocí vonných svíček oživit interiér domova

7 způsobů, jak pomocí vonných svíček oživit interiér domova
zdroj: Unsplash.com

Svíčky již po mnoho staletí zdobí domovy a na své oblíbenosti neztratily ani v současnosti. Naopak. Svíčky jsou nejen hezké na pohled, ale navíc dokážou navodit domácí pohodu, zlepšit náladu a provonět místnost. Jak svíčky správně rozmístit, abyste oživili interiér svého domova?

1. Na jídelní stůl
Nejčastějším místem, kam se vonné svíčky dávají, je jídelní či konferenční stůl. Svíčky můžete barevně i tvarově nakombinovat, hodí se k sobě i ty, které jsou ve skle a v plechových nádobkách. Pokud chcete zdůraznit charakter svého interiéru, vytvořte shluk svíček různých tvarů (koule, krychle, jehlany apod.).

2. K oknu
Oživte osamělá okna například věncem se svíčkami. Skvěle vypadá spojení svíček a jehličí, ale i mušlí nebo sukulentů. Přidat můžete i oblázky – vznikne neotřelá kompozice, která dodá vašemu výhledu z okna přírodní šmrnc.

3. Na verandu
K umístění svíček přímo vybízí veranda. Kromě nábytku, rostlin a zvonkohry doladí atmosféru velké svíce postavené na podlahu, které obklopíte menšími svíčkami. Pak si uvařte šálek čaje a užijte si klidnou chvilku a propojení s přírodou.

4. Do čtecího koutku
Další tip je pro každého vášnivého čtenáře, který si chce umocnit zážitek z četby. Zapalte si ve svém čtecím koutku minimálně jednu vonnou svíčku. Vytvořte si například speciální svícen na čajovou svíčku z misky, do které naskládáte oblázky, svíčku pak položíte navrch.

5. Do koupelny
Bublinkový relax bez svíček? To není ono. Svíčky v koupelně jsou pro každého požitkáře samozřejmostí. Po náročném dni nebo při romantické chvilce s partnerem rozmístěte svíčky po okrajích vany, na umyvadlo i na zem. Pak už jen stačí nalít víno a odpočívat.

6. Do ložnice
Romantika se nevymezuje pouze na koupelnu, ale také na ložnici. V situacích, kdy si chcete užít intimní chvíle s partnerem, umístěte svíčky i do ložnice. Kromě klasiky můžete vytvořit speciální výstavku –několik svíček položte před zrcadlo a odraz zesílí sílu mihotavých plamínků.

7. Zavěste svíčky všude, kde to jde
Lucerničky a svítilny nejsou jen záležitostí exteriéru, rozmístit je můžete i doma. Existuje i spousta dalších závěsných svícnů, které jsou zdobené či jednoduché, na jednu svíčku nebo na několik. Vyberte si takové, které budou ladit s vaším interiérem, a oživte tak prostor, ve kterém trávíte nejen svůj volný čas.

Tip: Shluky svíček vypadají skvěle s přírodninami, jako jsou kameny, mušle a větvičky. Ladí jim to i se skleněnými předměty, například s prázdnými lahvemi, vázami, ale i flakony od parfémů, které náramně odrážejí světlo.

Komerční prezentace
fotografie: Unsplash.com

 

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!